Productfotografie update

April 25, 2016  •  Leave a Comment

SIER PHOTOGRAPHY

 

 

In januari heb ik een blog geschreven over het grote belang van kwalitatief hoogstaande productfoto’s ten behoeve van verkoop via het internet. Niet alleen positieve reacties kwamen hierop terug, ook zijn er nog altijd internet verkopers die het belang van goede beelden en visuele communicatie niet inzien en nog uitgaan van het principe “als er maar een foto opstaat”.

 

Dat deze laatste bewering niet meer opgaat wordt meer en meer bewezen door de markt zelf. De grotere internet verkopers, met name diegene die een vaak grote omzetgroei hebben, zijn zich ter deze bewust van de waarde van goede visuele communicatie en in het bijzonder productfotografie. Zo heeft een grote handelsmaatschappij met verkoop door heel Europa prioriteit gegeven aan goede productfotografie en heeft daarvoor zelfs eigen fotografen in dienst om de kwaliteit en consistentie van de productfoto’s te waarborgen. Het resultaat is evident: door goede beelden van de te verkopen producten is een enorme omzetstijging behaald. De koper wil een product in beeld zien alsof ie het in de winkel in zijn handen heeft. 

 

Vaak gaan hierbij de kosten voor de baat uit. Omdat de kleinere of nieuwere webwinkels hiervoor geen budget hebben of kunnen vrijmaken, zie je dat bij hun de groei stagneert. Erger nog, je hebt als nieuwe webshop een beperkte “growth window” waarbij de kans groot is dat je de slag mist. Ga je als nieuwe speler op de markt pas laat beseffen hoe groot de waarde is van goede visuele communicatie, dan ben je te laat en hebben de eerste bezoekers aan je site al een andere keuze gemaakt. Je zult een hoog SEO budget moeten inzetten om de bezoekers weer terug te krijgen of je prijs verlagen en hierdoor een stuk marge moeten missen. 

 

Hoe het kan gaan, zie je bijvoorbeeld aan Coolblue. Een duidelijk helder beeldconcept met perfecte productfotografie. Niet alleen heeft Coolblue hiervoor mensen in dienst die het gekozen beeldconcept nauwkeurig bewaken, als je met een dergelijk concept een eigen norm weet te creëren, dan kan je de fabrikanten opleggen een goede productfoto aan te bieden en hoef je die zelf niet meer te maken. De fabrikanten weten door het succes van Coolblue dan ook de waarde van professionele productfotografie in te schatten.

 

Meer weten over productfotografie: Sierbeeld.com


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August (1) September (1) October November December (1)
January February March April May June July August (1) September (3) October (1) November (2) December
January (2) February March April (1) May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December