Koningsdaal Nijmegen

May 04, 2016  •  Leave a Comment

Koningsdaal NijmegenKoningsdaal Nijmegen

 

Eindelijk verstand en visie bij projectontwikkelaars? 

 

De spagaat waarin de Nederlandse woningbouw verwikkelt zit, wordt zelden doorbroken. Niet de klant bepaalt wat er in Nederland gebouwd wordt maar projectontwikkelaar, overheid en banken, en lijkt soms op een DDR-light. Je hebt als koper van een nieuwbouwhuis wel een keuze, maar het is wel de keuze van deze partijen en resulteert in een middle-of-the-road (goedkope) huizenbouw waarvan iedere koper wel tevreden is maar niet gelukkig. Voorbeelden zijn er in de Waalsprong voldoende te vinden waar gebouwd wordt om de kwantiteit maar niet om wat de klant wil. 

Waar het wel ander kan is bijvoorbeeld Brandevoort in Helmond waar een geheel nieuwe wijk in oude stijl is opgetrokken, alsof het al vijftig jaar staat. De belangstelling voor dergelijke bouw is ook enorm en de koper wordt er ook heel gelukkig van.

 

Al enige tijd ben ik vanwege de nieuwe route over de Oversteek niet meer in het Waterkwartier geweest maar was nieuwsgierig geworden van het uitzicht op de nieuwbouw wat zichtbaar is vanaf de Oversteek. Toch maar eens kijken.

 

Ziedaar Koningsdaal, nieuwbouw in oude stijl en naar wens van de klant. Het kan dus wel. Twee blokken nieuwbouw opgetrokken in oude stijl naar de trend van honderd jaar geleden. Prachtige oude architectuur waar iedereen gelukkig wordt, niet alleen de nieuwe bewoners maar ook ter verfraaiing van de buurt en ongevoelig voor trends en verval. Daar wil heel Nijmegen wel wonen…

 

 

Ab Sier, Sierbeeld

​Architectuur fotografie

 

 

 

 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August (1) September (1) October November December (1)
January February March April May June July August (1) September (3) October (1) November (2) December
January (2) February March April (1) May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December